Jämför lånebolag för bäst förutsättningar

För den som vill låna pengar finns det idag massor av olika alternativ att välja mellan. Vissa är ute efter privatlån från banker medan andra vill ha snabblån utan UC för att få pengarna snabbt och utan kreditupplysning från Upplysningscentralen. Oavsett vilken typ av lån man vill åt är det viktigt att jämföra långivare och i denna lista över lånebolag finns det exempelvis massor av information om de aktörer som är villiga att låna ut pengar till privatpersoner.

Varför ska man jämföra lånebolag?

Att jämföra svenska lånebolag är en kritisk del av processen när man överväger att ta ett lån. Detta gäller oavsett vilken typ av lån som man är intresserad av. Vi har tagit fram en lista med några viktiga anledningar till varför man ska jämföra olika långivare.

Lägre ränta och bättre villkor

Genom att jämföra olika långivare kan du alltid hitta den bästa räntan vilket på sikt kommer göra att du sparar mycket pengar. Olika långivare har olika återbetalningstider och villkor. Genom att jämföra lån kan man hitta det mest fördelaktiga alternativet för ens privata situation.

Här kan man också upptäcka dolda avgifter som uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Genom att jämföra dessa låntagare kan man identifiera dessa avgifter och undvika kostnaderna. Jämförelsesidor hjälper en att se hela bilden av kostnaderna och därmed blir det enklare att fatta ett beslut utifrån ens ekonomiska förutsättningar.

Spara tid och få bättre anpassade lån

Att använda olika jämförelsesidor gör att man snabbt kan få en överblick över olika långivare. Skulle man istället göra research på egen hand genom att besöka alla långivare skulle det ta väldigt lång tid. Genom att få en överblick av olika låneföretag minskas behovet av att göra fler ansökningar. Det sparar tid och minskar administrationen.

Man kommer också att få bättre anpassade lån utifrån ens kreditkrav. Genom att jämföra långivare kan man hitta de som har krav som matchar ens kreditprofil. Detta ökar chansen för att få din ansökan godkänd.

Vissa långivare är specialiserade på specifika typer av lån som exempelvis snabblån utan UC eller privatlån med låg ränta. Genom att jämföra hittar man lättare det lån som är bäst anpassat för ens specifika behov.

Olika lån som finns tillgängliga

Det finns ett gäng olika lån tillgängliga utifrån specifika behov och ekonomiska situationer. Oberoende av om man ska finansiera ett större köp, hantera oförutsedda utgifter eller samla skulder finns det ett lån som passar ens specifika behov. Nedan ser du några av de vanligaste lånetyperna som är tillgängliga.

Privatlån

Privatlån är osäkrade lån som kan användas för olika ändamål. Det kan handla om att köpa en bil, renovera hemmet eller samla flera smålån och krediter till ett och samma lån med lägre ränta. En fördel med dessa lån är att det är flexibelt med hur man vill använda lånen samtidigt som det brukar vara betydligt lägre ränta än snabblån. Men privatlån ställer också betydligt högre krav på kreditvärdighet och inkomst.

Snabblån eller SMS-lån

Den här typen av lån har kort återbetalningstid och brukar också ha väldigt höga räntor. Men man får pengarna oerhört snabbt, ofta inom några minuter och nästan alltid samma dag. Ansökningsprocessen är betydligt enklare och andra kreditupplysningsföretag än UC används som Creditsafe och Bisnode. Men räntorna och avgifterna brukar vara betydligt högre än privatlån.

Kreditkort

Ett kreditkort är en form av kredit där man får ett saldo som man kan använda. Vanligtvis slipper man ränta om man betalar inom angiven tidsperiod och detta ger enkel tillgång till pengar. Men om man inte betalar tillbaka i tid är det ofta höga räntor och risk att dra på sig en större och större skuld som kan vara svår att ta sig ur.